zaterdag 9 oktober 2010

29-09-2010 Kröller Müller

Naar een behoorlijke reis met de trein, bus, lopen en natuurlijk onze fietstocht door de mooie natuur kwamen we aan bij het Kröller Müller museum.

Na een korte instructie van Dhr. Marseille bij het Rietveld Paviljoen waren wij vrij om door het park te wandelen. Het Rietveld Paviljoen is een prachtig bouwwerk het is zo ver uitgedacht dat alles perfect op elkaar aansluit. Het is een en al lijnen spel dat je ziet.





We hadden de opdracht meegekregen om een spoor achter te laten. Als je goed kijkt zie je een kroos liggen die ik hier gedeponeerd heb.

Amfitheater Marta Pan
Op een gazon strook in het park is een klein amfitheater uit de groend gebouwd. Dit theater loopt rond met daar omheen een tribune. Het is heel bijzonder kwa akoestiek op iedere plek waar je staat hoor je de stem anders. 




Needle Tower
Dit is een toren die totaal bestaat uit druk en trek. Het is prachtig om te zien hoe hij doormiddel van deze techniek overeind blijft staan.

 

Een kunstwerk wat je niet mocht betreden het leek wel een trap richting de hemel.


Eén grote wanorde lijkt het wel. toch blijft het je uitdagen doormiddel van de hoogte verschillen en de zwart witte oppervlakten.

Het lijkt de grond in te gaan maar ook eindeloos te reiken!

Dit kunstwerk van Lawrence Weiner lijkt net of het uit de grond groeid. pas als je er op klimt en omheen loopt zie je steeds de driehoeken terug komen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten