zondag 27 februari 2011

Culturele woensdag 09-02-2011

De Opdracht:

Bezoek 3 huiskamers bij dag; Fotografeer de kleur en belichting van de kamer. Maak een afspraak om een keer 's avonds terug te komen. Fotografeer weer kleur en verlichting. Neem bovendien lampen en verlengsnoer mee en pas de verlichting aan. Maak foto's.
Let op: Dit is een sociale opdracht, bel aan bij mensen die uit een ander milieu komen (dus vooral geen vrienden of familie)Maak hiertoe voor jezelf een spelregel, bijvoorbeeld: 3 adressen op huisnummer 13 of 3 huizen van respectievelijk 50,100 en 150 m2. Knoop een gesprek aan en luister naar de motieven van leefwijze en inrichting. Maak van de foto's een beeldverslag.


Op woensdag 9 februari ben ik samen met klasgenoten Lars de Groot en Mart Vermeulen op pad gegaan om het licht in drie verschillende appartementen te fotograferen.Wij kozen voor het centrum omdat wij alle drie op een kleine studentenkamer wonen en een duur appartement in het centrum voor ons nu het ideaal is om in te wonen. We waren benieuwd wat voor een soort mensen ons überhaupt binnen lieten en hoe hij of zij woont.


We zijn te werk gegaan door in een willekeurige straat te gaan staan en daar mensen aan te spreken die in de straat woonden. Het duurde in all drie de steden erg lang voordat we succes hadden. Veel mensen zagen het toch niet zo zitten om drie wildvreemden mannen in hun huis te laten. Maar de aanhouder wint en na lang volhouden is het gelukt om drie vrouwen(!) zover te krijgen om hun interieur en licht te laten fotograferen.
Helaas kregen wij de bewoners niet zo gek om op de foto te poseren.


Huis 01 had veel "harde lichtbronnen".
Huis 02 had mooi daglicht.


Maar een erg slechte verlichting.
Ondanks dat de bewoner op zolder leefde was er weinig licht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten