donderdag 11 november 2010

Culturele woensdag 10-11-2010


Kussentjes dag,

 
Het was in eerste instantie de bedoeling dat wij naar Het AVVN gebouw in Leidsche Rijn gingen. Helaas was dit niet mogelijk aangezien het aantal mensen. Het gehele programma werd dan ook hals over kop omgegooid. 10.30uur moest er verzameld worden in de collegezaal. Hier gingen wij drie verschillende films kijken die te maken hadden met duurzaamheid en milieu.

Ooit had ik de film Earth ergens voorbij zien komen. Vond de film echt een eye opener. Je hoort altijd wel zo zit de natuur in elkaar hier was het net of je er midden in stond.  Je gaat hierdoor ook echt beseffen hoe kwetsbaar deze wereld is en wat wij stuk kunnen/maken.

 
De tweede film die wij te zien kregen naar een korte pauze was Manufactured landscapes. Deze film ging over hoe wij als mens de natuur vernietigen door industrialisatie die mens creëert. En wederom was het dezelfde ervaring dan bij de film Earth dat je er midden in stond waardoor het besef veel sterker word waar wij als mens mee bezig zijn.


De laatste film die wij zagen was The taste of waste. Dit was een film die ging over voedsel dat in deze maatschappij weg word gegooid. Of zelfs nog erger voedsel dat niet de schappen in mag omdat het niet voldoet aan het ideaal beeld volgens de mensheid. Hierdoor word er heel veel voedsel vernietigd of komt zelfs nog niet zover hoe kan dit en hoe lossen we dit op? Het aller ergste in mijn beeld is dat wij steeds verder vervreemden van de natuur. Wij moeten terug van waar het voedsel vandaan komt.


Als afsluitende opdracht, hebben wij groepjes gevormd en hebben wij gebrainstormd over wat wij belangrijk vinden aan duurzaamheid en hoe we daar een statement van kunnen maken. Omdat de laatste film (The taste of waste) zo'n indruk heeft gemaakt en dicht bij ons staat gaan wij een statement maken over hoe wij als maatschappij met eten omgaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten